Povijest kluba

Klub hokeja na ledu KHL „ZAGREB“ osnovan je davne 1982. S radom je počeo kao „Škola hokeja na ledu Novi Zagreb“ s ciljem sustavnog rada s najmlađim kategorijama, te stvaranjem kvalitetne baze za sve natjecateljske kategorije.

Uz rad plejade vrhunskih trenera, škola prerasta u pravi klub hokeja na ledu, KHL „ZAGREB“, koji vrlo brzo zauzima važne pozicije u domaćem prvenstvu. U sezoni 1991/92. seniorska momčad osvaja prvo prvenstvo RH i to ponavlja još tri puta.

Tijekom ratnih godina škola hokeja je prestala s radom, što se u budućim sezonama manifestiralo nedostatkom mlađih natjecateljskih kategorija. Ulaskom škole hokeja na ledu „ZAGI“ 1996. godine u klub započeo je proces koji će u sezoni 2007/08. rezultirati da opet imamo sve selekcije, od male škole s igračem rođenim 2002. godine sve do seniora, s ukupno oko 120 registriranih igrača. Svih ovih godina velik broj reprezentativaca činili su igrači ponikli u KHL „ZAGREB“.

Klupske selekcije postižu vrhunske rezultate u mlađim kategorijama. Vitrine su prepune pehara s turnira iz Kanade, Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije, Srbije, Italije i Hrvatske. U jubilarnoj godini kluba 2007., u sedam natjecateljskih kategorija, osvojeno je pet naslova prvaka Hrvatske u hokeju na ledu.

Dragi ljubitelji hokeja, kako bi se ovakvi uspjesi mogli ponoviti, nije dovoljan samo entuzijazam i požrtvovnost igrača i njihovih roditelja, već podrška i pomoć šire društvene zajednice i svih zaljubljenika u ovaj zahtjevan i atraktivan sport.

U godini kada hokej na ledu ponovno zauzima zasluženo mjesto među vodećim sportovima u Zagrebu pa i Hrvatskoj pozivamo vas da dođete na hokejaške utakmice u što većem broju, kako bi svojim prisustvom dali još veći polet ovim sportskim entuzijastima.